'
Bu gün həmişə hazırladıgımdan fərqli evdə olan ərzaqlardan pirojki hazırladım. Yagda pirojki 1 kq un 1 x qaşığı duz 2 ədəd yumurta 3 x qaşığı duru yag 1 st qatıq 1 x qaşığı maya 1x qaşığı şəkər tozu. Apardığı qeder ilıq su.
Yumuşaq xəmir yoğururuq , 1-2 saat acıyır, sonra yumuru kündələr hazirlayib, iclik qoyub , bükuruk ( bükdüyümüz hissəni alt tərəfə qoyub ) 20-30 dəqiqə saxlayiırıq. (Qizarmağa qoyanda bükdüyümüz tərəfini əvvəl qoyub, qızardırıq. Sonra ceviririk. Onda pirojkilər qızaranda açılmır ) Qızgın duru yağda orta həddə qızardırıq.
iclik: 1 kq kartofun qabığını soyub, suda qaynadırıq. 2 baş soğanı xırda doğrayıb, kərə yağında biraz qızardırıq . Sonra kartofu əzib, soğanı, duz, istiot əlavə edib , qarışdırıb püre hazırlayırıq. Içliyi zövqə görə qovrulmuş etlə , ciyərlə , pendirlə əvəz etmək olar . Bu reseptle sobada da bişirmək olar . Hazirlanma qaydasına şəkillərdə baxa bilərsiniz.
Bu gün həmişə hazırladıgımdan fərqli evdə olan ərzaqlardan pirojki hazırladım.
Yagda pirojki
1 kq un
1 x qaşığı duz
2 ədəd yumurta
3 x qaşığı duru yag
1 st qatıq
1 x qaşığı maya
1x qaşığı şəkər tozu.
Apardığı qeder ilıq su.
Yumuşaq xəmir yoğururuq , 1-2 saat acıyır, sonra yumuru kündələr hazirlayib, iclik qoyub , bükuruk ( bükdüyümüz hissəni alt tərəfə qoyub ) 20-30 dəqiqə saxlayiırıq. (Qizarmağa qoyanda bükdüyümüz tərəfini əvvəl qoyub, qızardırıq. Sonra ceviririk. Onda pirojkilər qızaranda açılmır ) Qızgın duru yağda orta həddə qızardırıq.
iclik: 1 kq kartofun qabığını soyub, suda qaynadırıq. 2 baş soğanı xırda doğrayıb, kərə yağında biraz qızardırıq . Sonra kartofu əzib, soğanı, duz, istiot əlavə edib , qarışdırıb püre hazırlayırıq. Içliyi zövqə görə qovrulmuş etlə , ciyərlə , pendirlə əvəz etmək olar .
Bu reseptle sobada da bişirmək olar .
Hazirlanma qaydasına şəkillərdə baxa bilərsiniz.