Xəmir üçün: •100 ml süd; •3 yemək qaşığı şəkər tozu; •1.5 çay qaşığı quru maya; •200 qr xama (otaq temperaturunda); •3 ədəd yumurta (otaq temperaturunda); •100 ml qarğıdalı yağı; •650 qr un; •½ çay qaşığı duz; İçlik üçün: •700 qr qiymə; •1 ədəd soğan; •1-2 ədəd yer kökü; •Qarğıdalı yağı; •1 çay qaşığı duz; •½ çay qaşığı pul bibər; •1 ədəd yumurtanın sarısı (Pirojkinin üzərinə vurmaq üçün); Hazırlanması: •Birinci xəmirimizi hazırlayın. •İlk əvvəl qaba 1.5 çay qaşığı quru maya, 100 ml isti süd və 1 xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edib maya həll olunana kimi qarışdırın. •Daha sonra mayanın özünə gələ bilməsi üçün 10-15 dəqiqə gözləyin. Daha sonra yumurta, xama, qalan şəkər tozunu, duzu və duru yağı ilə qarışdırın. •Bütün ərzaqlar tam həll olunana kimi qarışdırın. •Bu qarışıma un əlavə edib, yoğurmağa başlayın. •Ehtiyac yaranarsa, yenə un əlavə edin. •Təxminən 10 dəqiqə yoğurun. •Xəmir yumşaq alınmalıdır. •Xəmirinizin gəlməsi üçün 2.5 saat gözləyin. •İndi isə içliyi hazırlayın. •Birinci soğanı təmizləyin, xırda-xırda doğrayın. •Daha sonra yerkökünü təmizləyib rəndədən keçirin. •Tavaya bitki yağı qoyun. •İlk öncə soğanı 1-2 dəqiqə bişirin. •Daha sonra yerkökünü əlavə edin. •Yerkökü yumşalana qədər bişirin. •Daha sonra isə qiyməni əlavə edin. •Yaxşı qarışdırıb, duz və pul bibəri əlavə edin. •Əgər içlik çox quru alınarsa, biraz qaynadılmış su əlavə edə bilərsiniz. •Hazır olan xəmiri 50-70 qr arasında 16 hissəyə ayırın. •Daha sonra şəkildəki kimi pirojkiləri hazırlayın. •Pirojkiləri bükdükdən sonra üstünü örtüb 30 dəqiqə gözlədin. •Sobanızı 180 dərəcədə qızdırın. •Daha sonra pirojkilərin üstünü yumurtanın sarısı ilə örtün və sobaya qoyun. •Təxminən 25-30 dəqiqə bişirin.
Xəmir üçün:
•100 ml süd;
•3 yemək qaşığı şəkər tozu;
•1.5 çay qaşığı quru maya;
•200 qr xama (otaq temperaturunda);
•3 ədəd yumurta (otaq temperaturunda);
•100 ml qarğıdalı yağı;
•650 qr un;
•½ çay qaşığı duz;
İçlik üçün:
•700 qr qiymə;
•1 ədəd soğan;
•1-2 ədəd yer kökü;
•Qarğıdalı yağı;
•1 çay qaşığı duz;
•½ çay qaşığı pul bibər;
•1 ədəd yumurtanın sarısı (Pirojkinin üzərinə vurmaq üçün);
Hazırlanması:
•Birinci xəmirimizi hazırlayın.
•İlk əvvəl qaba 1.5 çay qaşığı quru maya, 100 ml isti süd və 1 xörək qaşığı şəkər tozu əlavə edib maya həll olunana kimi qarışdırın.
•Daha sonra mayanın özünə gələ bilməsi üçün 10-15 dəqiqə gözləyin.
Daha sonra yumurta, xama, qalan şəkər tozunu, duzu və duru yağı ilə qarışdırın.
•Bütün ərzaqlar tam həll olunana kimi qarışdırın.
•Bu qarışıma un əlavə edib, yoğurmağa başlayın.
•Ehtiyac yaranarsa, yenə un əlavə edin.
•Təxminən 10 dəqiqə yoğurun.
•Xəmir yumşaq alınmalıdır.
•Xəmirinizin gəlməsi üçün 2.5 saat gözləyin.
•İndi isə içliyi hazırlayın.
•Birinci soğanı təmizləyin, xırda-xırda doğrayın.
•Daha sonra yerkökünü təmizləyib rəndədən keçirin.
•Tavaya bitki yağı qoyun.
•İlk öncə soğanı 1-2 dəqiqə bişirin.
•Daha sonra yerkökünü əlavə edin.
•Yerkökü yumşalana qədər bişirin.
•Daha sonra isə qiyməni əlavə edin.
•Yaxşı qarışdırıb, duz və pul bibəri əlavə edin.
•Əgər içlik çox quru alınarsa, biraz qaynadılmış su əlavə edə bilərsiniz.
•Hazır olan xəmiri 50-70 qr arasında 16 hissəyə ayırın.
•Daha sonra şəkildəki kimi pirojkiləri hazırlayın.
•Pirojkiləri bükdükdən sonra üstünü örtüb 30 dəqiqə gözlədin. •Sobanızı 180 dərəcədə qızdırın.
•Daha sonra pirojkilərin üstünü yumurtanın sarısı ilə örtün və sobaya qoyun.
•Təxminən 25-30 dəqiqə bişirin.
Bu xəbərləri də oxuyun