Göbələkləri yaxşıca yuyun və dördə bölün. Göbələkləri doğranmış soğanla qovrun. Bibərləri kub şəklində doğradıqdan sonra, göbələklərə əlavə edib yenə qovurun. Beş dəqiqə qovurmaq kafi olacaq. Dərin bir qarışdırma qabının içərsinə qaynadılmış lobyaları tökün. Üzərinə xırda doğranmış yaşıl soğanları, cəfəri, halqa doğranmış zeytunu əlavə edin. Qovurub, soyumağa qoyduğunuz göbələk və bibərləri bu qarışığın içərsinə əlavə edin. Limon suyunu və zeytun yağını üzərində gəzdirərək tökün. Servis qabına yerləşdirin və üzərinə cəfəri yarpaqları səpin, zövqünüzə görə bəzəyib süfrəyə verin ...
Ərzaqlar
Bir şorba kasası göbələk
İki şorba kasası qaynadılmış quru ağ lobya
Bir ədəd təzə qırmızı bibər
Bir ədəd təzə sarı bibər
Bir ədəd iri baş soğan
Yarım dəstə cəfəri və yaşıl soğan
Yeddi dənə içi qırmızı, yaşıl zeytun
Bir ədəd limonun suyu
Hazırlanması
Göbələkləri yaxşıca yuyun və dördə bölün. Göbələkləri doğranmış soğanla qovrun. Bibərləri kub şəklində doğradıqdan sonra, göbələklərə əlavə edib yenə qovurun. Beş dəqiqə qovurmaq kafi olacaq. Dərin bir qarışdırma qabının içərsinə qaynadılmış lobyaları tökün. Üzərinə xırda doğranmış yaşıl soğanları, cəfəri, halqa doğranmış zeytunu əlavə edin. Qovurub, soyumağa qoyduğunuz göbələk və bibərləri bu qarışığın içərsinə əlavə edin. Limon suyunu və zeytun yağını üzərində gəzdirərək tökün. Servis qabına yerləşdirin və üzərinə cəfəri yarpaqları səpin, zövqünüzə görə bəzəyib süfrəyə verin ...
Nuş olsun!