Ciyər ( zövqə görə mal və ya toyuq ciyərindən istifadə edə bilərsiniz)
Mayonez
Yumurta
Pendir ( çox düzlu olmasın)
Bəzək üçün:
kök ( uzun olsun)
göyərti
qırmızı turp
Hazırlanması:
Salatı dördkünc şəklində aşağıdakı ardıcıllıqla hazırlayın:
1-ci qat – qaynadılıb biçirilmiş və sürtgəcdən keçirilib mayonezlə qarışdırılmış ciyər.
2-ci qat – bərk bişirilib sürtgəcdən keçirilib mayonezlə qarışdırılmış yumurta
3-cü qat – sürtgəcdən keçirilib mayonezlə qarışdirilmiş pendir Bəzədilməsi:
Dördkünc şəklində hazırladığınız salatı şəkildəki kimi bəzəyin. Bunun üçün xırda və ya orta ölçülü qırmızı turpdan gül kəsib hazırlayın.Uzun kökdən hədiyyənin bağlarını , şüyüd və ya tut yarpağından istifadə etməklə gülün dudaq və yarpaqlarını şəkildəki kimi hazırlayıb süfrəyə verin.
Qeyd:Lazım gələrsə salatdakı qatları eyni qaydada təkrarlamaqla onun həcmini və kütləsini artırmaq olar.
İstifadə olunan məmulatlar:
Ciyər ( zövqə görə mal və ya toyuq ciyərindən istifadə edə bilərsiniz)
Mayonez
Yumurta
Pendir ( çox düzlu olmasın)
Bəzək üçün:
kök ( uzun olsun)
göyərti
qırmızı turp
Hazırlanması:
Salatı dördkünc şəklində aşağıdakı ardıcıllıqla hazırlayın:
1-ci qat – qaynadılıb biçirilmiş və sürtgəcdən keçirilib mayonezlə qarışdırılmış ciyər.
2-ci qat – bərk bişirilib sürtgəcdən keçirilib mayonezlə qarışdırılmış yumurta
3-cü qat – sürtgəcdən keçirilib mayonezlə qarışdirilmiş pendir
Bəzədilməsi:
Dördkünc şəklində hazırladığınız salatı şəkildəki kimi bəzəyin. Bunun üçün xırda və ya orta ölçülü qırmızı turpdan gül kəsib hazırlayın.Uzun kökdən hədiyyənin bağlarını , şüyüd və ya tut yarpağından istifadə etməklə gülün dudaq və yarpaqlarını şəkildəki kimi hazırlayıb süfrəyə verin.
Qeyd:Lazım gələrsə salatdakı qatları eyni qaydada təkrarlamaqla onun həcmini və kütləsini artırmaq olar.