İçi doldurulmuş balıqqulağı makaronları. Əziyyətli işdir, amma maraqlıdır. Balıqqulağı makaronlarının içinə ət doldurursuz, özü də kərə yağlı sousla...
Ərzaqlar: Makaron – 400 qr. Ət farşı – 400 qr. Yumurta – 4 ədəd Baş soğan - 1 ədəd Sarımsaq – 4 diş Zeytun yağı – 30 ml. Parmezan pendiri – 100 qr. Qaymaq – 200 ml. Ədviyyat qarışığı (xüsusi olaraq makaron üçün satılır) Duz, istiot – zövqə görə.
Hazırlanması: Ət farşına sarımsağı əzib qatır, duz, istiot vururuq. Həmçinin bir yumurta ağı da əlavə olunur. Farş yaxşıca qarışdırılır. Balıqqulaqlarının içinə bir-bir lap kiçik çay qaşığı ilə farşdan doldurulur. Qazanda su qaynadır, duz səpilir, makaronlar orda 10 dəqiqə bişirilir. Çox yumşalmasın. Kəfkirlə yığılır. İndi isə yeməyə xüsusi dad verən sousu hazırlayın: soğan çox xırda doğranılır. Zeytun yağında pörtlədilir. 2 diş də xırda doğranmış sarımsaq əlavə olunur. Qaz minimuma endirilir. Sonra qaymağın yarısı bura əlavə olunur, qaynadılmır, sadəcə isidilir. Yumurtaların ağı sarısından ayrılır. 4 ədəd sarını yerdə qalan yarı qaymaqla qatıb yaxşıca həll edirsiz. Qaymaqlı yumurtalı kütləni soğançalı kütləyə aramla hissə-hissə qarışdıraraq süzürsüz. Qarışıq qatılaşana kimi qarışdırılır. Amma qaynara düşməyə imkan verməyin. Duz, istiot vurun, oddan götürün. Pendir xırda sürtgəcdən keçirilir. Sousa əlavə olunub, yaxşıca, pendir tam həll olana kimi qarışdırılır. Balıqqulağı makaronlar boşqaba çəkilir, üzərindən qaymaqlı sous əlavə olunub, süfrəyə verilə bilər. Yeyin, dadından zövq alın!
İçi doldurulmuş balıqqulağı makaronları. Əziyyətli işdir, amma maraqlıdır. Balıqqulağı makaronlarının içinə ət doldurursuz, özü də kərə yağlı sousla...
Makaron – 400 qr.
Ət farşı – 400 qr.
Yumurta – 4 ədəd
Baş soğan - 1 ədəd
Sarımsaq – 4 diş
Zeytun yağı – 30 ml.
Parmezan pendiri – 100 qr.
Qaymaq – 200 ml.
Ədviyyat qarışığı (xüsusi olaraq makaron üçün satılır)
Duz, istiot – zövqə görə.
Hazırlanması:
Ət farşına sarımsağı əzib qatır, duz, istiot vururuq. Həmçinin bir yumurta ağı da əlavə olunur. Farş yaxşıca qarışdırılır. Balıqqulaqlarının içinə bir-bir lap kiçik çay qaşığı ilə farşdan doldurulur. Qazanda su qaynadır, duz səpilir, makaronlar orda 10 dəqiqə bişirilir. Çox yumşalmasın. Kəfkirlə yığılır.
İndi isə yeməyə xüsusi dad verən sousu hazırlayın: soğan çox xırda doğranılır. Zeytun yağında pörtlədilir. 2 diş də xırda doğranmış sarımsaq əlavə olunur. Qaz minimuma endirilir. Sonra qaymağın yarısı bura əlavə olunur, qaynadılmır, sadəcə isidilir.
Yumurtaların ağı sarısından ayrılır. 4 ədəd sarını yerdə qalan yarı qaymaqla qatıb yaxşıca həll edirsiz. Qaymaqlı yumurtalı kütləni soğançalı kütləyə aramla hissə-hissə qarışdıraraq süzürsüz. Qarışıq qatılaşana kimi qarışdırılır. Amma qaynara düşməyə imkan verməyin. Duz, istiot vurun, oddan götürün.
Pendir xırda sürtgəcdən keçirilir. Sousa əlavə olunub, yaxşıca, pendir tam həll olana kimi qarışdırılır. Balıqqulağı makaronlar boşqaba çəkilir, üzərindən qaymaqlı sous əlavə olunub, süfrəyə verilə bilər. Yeyin, dadından zövq alın!