Üç Rəngli Kartof Salatı
'


VƏSAİTLƏR:
1 kiq kartof,
1 kasa blenderdən çəkilmiş kök (3,4 dənə),
1 kasa blemderdən çəkilmiş qırmızı kələm,
yarım dəstə cəfəri,
Yarım dəstə təzə soğan,
duz, istiot,
zeytun yağı və limon,
Hazırlanışı:
Əvvəlcə kartofları qaynadıb hələ istiykən püre edin. İçinə duzunu və istiotunu atın. Purenin 1/3-ni sterçfılm sərilmiş qəlibə basdıraraq yerləşdirin.
Digər tərəfdən kökü 2 qaşıq zeytun yağında azca qovurun.
Qırmızı kələmi blenderə qoyub içinə duz, limon suyu və 1 qaşıq zeytun yağı qoyub çəkin.
Cəfərini və təzə soğanı kiçik kiçik doğrayın.
Qalan kartof püresini 2 hissəyə ayırıb birinə qırmızı kələmi qatıb yaxşıca qarışdırın.
Eyni əməliyyatı kök və cəfəri soğan qarışığı ilə təkrarlayıb qəlibə qarışıqları diqqətlə yerləşdirin.
Soyuducuda 1-2 saat saxladıqdan sonra serviz qabına tərs çevirib limon sıxaraq serviz edin ..
.
420 baxış
0 şərh