Çiy acika
'


Çiy Acika ət yeməkləri ilə dadlı olur. Çox istiotlu, dadlı və faydalıdır. Çünki bütün tərəvəzlər çiy şəkildə konservləşdirilir və onda olan vitaminlər tam saxlanılır. Sarımsaq və xardal isə soyuqdəymə və qripə qarşı əla müdafiədir.
Ərzaq:
pomidor- 3 kq
şirin bibər (qırmızı rəngli ) — 1,5 kq
sarımsaq- 3 baş (yaxud zövqə görə)
Acı istiot — 5 ədəd (yaxud zövqə görə)
xardal kökü- zövqə görə
Zövqə görə duz-
Hazırlanması:
Tərəvəzlər yuyulur. Şirin və acı bibərin toxumları təmizlənir. Sarımsağın qabığı təmizlənir. Xardal təmizlənir. Bütün tərəvəz doğranır və ətçəkən maşınından keçirilir. Duz əlavə edilir. Duz tam həll olunana kimi qarışdırılır. Acika təmiz, sterilləşdirilmiş bankalara yığılır.
1 962 baxış
0 şərh