Tərkibi: 70+6 q şəkər tozu 120 ml süd 8 q quru maya 80 q kərə yağı 300 q un 1/4 ç.q. duz 1 yumurtanın sarısı 3 ml bitki yağı 2 ç.q. darçın
Hazırlanması:
İsti südlə maya və 6 q şəkər tozunu qarışdırın, isti yerdə 10-15 dəqiqə saxlayın (süd əvəzinə isti su da götürə bilərsiniz).30 q kərə yağını əridin, yumurta sarısı əlavə edib qarışdırın, un, duz və mayalı südü əlavə edin, xəmir yoğurun.Xəmiri bitki yağı ilə yağlanmış qaba qoyub isti yerdə 1,5 saat saxlayın.
İç:
50 q kərə yağını əridin, şəkər tozu (70 q) və rəngli türk lokumu
Xəmiri 1,5 sm qalınlıqda yayın. Bir tərəfinə iç çəkin, yarıdan azını 1 sm. aralıqlarda kəsin.
Şəkildə göründüyü kimi hörüklər edib dairəvi şəkil verin , üzərinə yumurta sarısı çəkib, 180 dərəcədə üstü qızarana kimi bişirin.
Tərkibi:
70+6 q şəkər tozu
120 ml süd
8 q quru maya
80 q kərə yağı
300 q un
1/4 ç.q. duz
1 yumurtanın sarısı
3 ml bitki yağı
2 ç.q. darçın