Sadə çiyələk piroqunun hazırlanması
'
İstifadə üçün tam yetişməmiş,bərk çiyələkdən istifadə etmək daha məqsədə uyğundur. Əgər çiyələkləriniz turşdursa piroqun üzərinə şəkər pudrası əlavə edə bilərsiniz.
Bu piroqu hazırlamaq yarım saat vaxtınızı alacaq.
Tərkibi
Xəmir üçün:
Kərə yağı - 200q
Şəkər - 200 q
5 ədəd yumurta.
Un - 300 q
Vanil
Qabartma tozu
Üzəri üçün:
Çiyələk - 750 q
Kərə yağı 100 q
Un - 200 q
Vanil
1.Yumuşalan yağı şəkər tozu və vanillə qarışdırırıq.Şəkər tozu əriyəndən sonra bir-bir yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq.
2. Qabartma tozu əlavə olunmuş unuda qarışıma əlavə edib qarışdırın.
3. Kənarda soyuq kərə yağı, şəkər pudrası və unu əlimizdə umac edirik.
4. Soba qabını yağlayıb xəmiri içinə yayırıq. Üzərinə dilimlənmiş çiyələyi yığıb,hazırladığımız umacı səpirik.
5. Əvvəlcədən isidilmiş sobada 180 dərəcədə 30-35 dəqiqə bişir.
3 158 baxış
2 şərh