Əvvəlcə bir qabın içərisinə 2 ədəd yumurtanı qırın. Yumurtaların üzərinə 1 su stəkanı şəkər tozu əlavə edin, portağal
qabığının rəndəsini , portağal suyunu və 1 çay stəkanı qədər duru yağ da
əlavə edin. Hamısını birlikdə çalın. 2 çay qaşığı xaş-xaş toxumunu, əlavə 1 su stəkanı buğda ununu da töküb yaxşıca qarışdırın. Daha sonra yarım su stəkanı qədər də normal un tökün. Qabartma tozu və vanil da əlavə edib hamısını yenidən qarışdırın. Yağlanmış bir keks qabının içərisinə bu qarışığı tökün. Əvvəldən 170 dərəcədə nizamlayıb isitmiş olduğunuz sobanın içərisində bişirin.
Portağallı Vanilli Keks
Ərzaqlar
2 ədəd yumurta
1 su stəkanı şəkər tozu
1 çay stəkanı duru yağ
1 paket qabartma tozu
1 ədəd portağal qabığı rəndəsi
Hazırlanması
Əvvəlcə bir qabın içərisinə 2 ədəd yumurtanı qırın. Yumurtaların üzərinə 1 su stəkanı şəkər tozu əlavə edin, portağal qabığının rəndəsini , portağal suyunu və 1 çay stəkanı qədər duru yağ da əlavə edin. Hamısını birlikdə çalın. 2 çay qaşığı xaş-xaş toxumunu, əlavə 1 su stəkanı buğda ununu da töküb yaxşıca qarışdırın. Daha sonra yarım su stəkanı qədər də normal un tökün. Qabartma tozu və vanil da əlavə edib hamısını yenidən qarışdırın. Yağlanmış bir keks qabının içərisinə bu qarışığı tökün. Əvvəldən 170 dərəcədə nizamlayıb isitmiş olduğunuz sobanın içərisində bişirin.
Nuş Olsun!