Kartoflu yeməklərdə etdiyiniz səhvlər, hansılar ki, püre tikələrlə alınır, və qızardılmış kartof isə xırt-xırt olmur
'
Kartoflu yeməklərdə etdiyiniz səhvlər, hansılar ki, püre tikələrlə alınır, və qızardılmış kartof isə xırt-xırt olmur
Kartof püresi
Mükəmməl pürenin sirri kartofun düzgün seçilmiş növüdür.
Qadin.az xaici mətbuata istinadən əbər verir ki, kartof püresi çox sevilən və tez-tez hazırlananan yeməklərdən biridir. Məhz bu yemək maksimal yüngül və rahat hazırlanır. Kartofu soyuq suya qoymaq lazımdır, yalnız qaynadıqdan sonra, atəşi artırmaq lazımdır. Su qaynayan kimi, kartofu yaxşıca duzlamaq lazımdır. Hazır kartofa süd, qaymaq və ya yağ əlavə edin. Çırpılma üçün mətbəx kombaynından istifadə etməmək daha yaxşıdır — bu kartofu qatı edəcək. Ən yaxşı seçim — adi çırpıcı və ya çəngəldir.
Kartof fri
Böyüklərdən çox uşaqların sevimli yeməyiir.
Artıq nişastadan məhsulu qurtarmaq soyuq suda yarım saatlıq saxlamaq kömək edir, sonra kartofu yaxşıca yumaq lazımdır. Fri belə prosedur nəticəsində yanmayacaq və xırt-xırt olacaq. İslatmadan sonra kartof yaxşıca qurutmaq lazımdır, dərin tavada yağı qızdıraraq sonra kartof dilimlərini atın. Ən yaxşı effekt üçün kulinaruya ustaları kartofu iki dəfə qızartmağı məsləhət görürlər: bir neçə dəqiqə ərzində birinci dəfə, o yumşaq olmayacaq, sonra o çıxardın və sonra ikinci dəfə daha yüksək temperaturda qızardın), dadlı xırçıldayan fri əldə edəcəksiniz.
Qızardılmış kartof dilimləri
Sehrli dada nail olmaq yalnız bir neçə sadə, amma əhəmiyyətli sirrin köməyi ilə olacaq. Qızartdıqdan əvvəl soyulmuş kartofu 20 dəqiqə soyuq suda saxlayın, sonra suyun altında yuyun və kağız dəsmalla qurudun. Kartofu uzun-uzun doğrayın. Kartofu bitki və kərə yağı qarışığında qızardır. Belə daha dadlı alınır. Tavanı yaxşı qızdırın, sonra yağ töküb yaxşı qızdırın və yalnız bunda sonra kartof tökün. Enli və qalın tavadan istifadə edin. Duz və istiotu axırda əlavə edin. Axırda xırda doğranmış və ya sıxılmış 1-2 diş sarımsaq əlavə etmək olar. Bu kartofu daha dadlı və ətirli edəcək.
Kartoflu yeməklərdə etdiyiniz səhvlər, hansılar ki, püre tikələrlə alınır, və qızardılmış kartof isə xırt-xırt olmur
Kartof püresi
Mükəmməl pürenin sirri kartofun düzgün seçilmiş növüdür.
Qadin.az xaici mətbuata istinadən əbər verir ki, kartof püresi çox sevilən və tez-tez hazırlananan yeməklərdən biridir. Məhz bu yemək maksimal yüngül və rahat hazırlanır. Kartofu soyuq suya qoymaq lazımdır, yalnız qaynadıqdan sonra, atəşi artırmaq lazımdır. Su qaynayan kimi, kartofu yaxşıca duzlamaq lazımdır. Hazır kartofa süd, qaymaq və ya yağ əlavə edin. Çırpılma üçün mətbəx kombaynından istifadə etməmək daha yaxşıdır — bu kartofu qatı edəcək. Ən yaxşı seçim — adi çırpıcı və ya çəngəldir.
Kartof fri
Böyüklərdən çox uşaqların sevimli yeməyiir.
Artıq nişastadan məhsulu qurtarmaq soyuq suda yarım saatlıq saxlamaq kömək edir, sonra kartofu yaxşıca yumaq lazımdır. Fri belə prosedur nəticəsində yanmayacaq və xırt-xırt olacaq. İslatmadan sonra kartof yaxşıca qurutmaq lazımdır, dərin tavada yağı qızdıraraq sonra kartof dilimlərini atın. Ən yaxşı effekt üçün kulinaruya ustaları kartofu iki dəfə qızartmağı məsləhət görürlər: bir neçə dəqiqə ərzində birinci dəfə, o yumşaq olmayacaq, sonra o çıxardın və sonra ikinci dəfə daha yüksək temperaturda qızardın), dadlı xırçıldayan fri əldə edəcəksiniz.
Qızardılmış kartof dilimləri
Sehrli dada nail olmaq yalnız bir neçə sadə, amma əhəmiyyətli sirrin köməyi ilə olacaq.
Qızartdıqdan əvvəl soyulmuş kartofu 20 dəqiqə soyuq suda saxlayın, sonra suyun altında yuyun və kağız dəsmalla qurudun.
Kartofu uzun-uzun doğrayın.
Kartofu bitki və kərə yağı qarışığında qızardır. Belə daha dadlı alınır.
Tavanı yaxşı qızdırın, sonra yağ töküb yaxşı qızdırın və yalnız bunda sonra kartof tökün.
Enli və qalın tavadan istifadə edin.
Duz və istiotu axırda əlavə edin.
Axırda xırda doğranmış və ya sıxılmış 1-2 diş sarımsaq əlavə etmək olar. Bu kartofu daha dadlı və ətirli edəcək.